Wie ben ik?

PhilipeIn 1994 kwam ik voor het eerst in aanraking met qi gong bij de Healing Tao lessen van Annette Derksen. Ik was er direct enthousiast over en ging ook thuis regelmatig oefenen. In 2004 behaalde ik een certificaat om zelf les Healing Tao lessen te geven.

Na vele jaren bij verschillende leraren (o.a. Mantak Chia, Annette Derksen, Reinoud Eleveld, Ka Wah Choy, Inge Maassen) de meeste cursussen gevolgd te hebben die het Healing Tao systeem te bieden heeft, bracht Annette Derksen mij in contact met een ware meester en mijn belangrijkste leraar: prof. Wang Tin Jun.

Prof. Wang kwam één keer per jaar naar Amsterdam en gaf dan een week lang 6-8 uur per dag les in Xing Shen Zhuang. Deze weken waren zo inspirerend voor mij dat ik mij volledig toelegde op het beoefenen van Xing Shen Zhuang. Twee keer nam ik ook deel aan een nog intensievere seminar van prof. Wang in Zweden.

Van 2006 tot mijn verhuizing naar Hilversum medio 2007 heb ik samen met Renske Skills onder de naam Healing Tao Qi Gong les gegeven in Amsterdam en Utrecht. Naast een basiscursus Healing Tao onderwezen wij ook Xing Shen Zhuang oefeningen.

schoolVanaf 2005 volgde ik ook Qi Gong en Tao Yin lessen bij de Liu He Men school in de Lizzy Ansinghstraat te Amsterdam. Tao Yin (Chinese yoga) is ook onderdeel van het Healing Tao systeem van Mantak Chia, maar H. Eleonora en A. Pieplenbosch waren voor mij de beste leraren van deze vorm. Waar Xing Shen Zhuang voornamelijk uit staande oefeningen bestaat doe je Tao Yin zittend en liggend.

Voor mij vullen de Xing Shen Zhuang en de Tao Yin elkaar goed aan en een aantal jaren heb ik ze beide beoefend. In 2009 ontving ik een certificaat om les te geven in Tao Yin. Sindsdien ben ik Tao Yin leraar in de Liu He Men school. Elke dinsdagavond van kwart over 8 tot half 10 geef ik hier les.

Wang Ting Jun
Eind 2009 is plotseling mijn grote leraar prof. Wang Tin Jun overleden. Wat hij voor mij betekend heeft vind ik heel moeilijk in woorden te vatten. Ik werd getroffen door de woorden die Nilima Raichoudhury, een medeleerlinge over hem schreef op haar website en deel haar gevoelens van harte. in memoriam prof Wang Tin Jun

Het boek “Inwijding” van Elisabeth Haich en een paar cursussen yoga gegeven door de eerder genoemde A. Pieplenbosch hebben mij ertoe gebracht me ook te verdiepen in de (Indiase) yoga. Van 2009 tot 2013 heb ik lessen gevolgd bij Stichting Raja yoga ’t Gooi  bij Jan van Opzeeland in Bussum. Medio 2013 heb ik hier de docentenopleiding voltooid, dus ik mag mij nu ook yogadocent noemen.

In dezelfde periode, van 2009 tot 2013 heb ik de opleiding voor Shiatsu therapeut gevolgd bij Shu Ha Ri. Vanaf medio 2013 ben ik Shiatsu Therapeut. Klik hier voor meer info over Shiatsu Massage.

Sinds medio 2010 beoefen ik de meditatie en (voorheen geheime) oefeningen in interne alchemie van Master Wang Liping, de 18e generatie stamhouder van de Longmen pai, de Draken poort school in China. Hij is de leraar van prof. Wang Tin Jun.

Het is voor mij leuk en leerzaam om mijn kennis, ervaring en enthousiasme over qi gong, yoga en meditatie over te dragen aan anderen.

Vooralsnog verdien ik mijn inkomen hoofdzakelijk met boekhouding en belastingadvies. Ik woon in de Hilversumse Meent samen met mijn partner Iris en onze twee kinderen.

Training

2013
diploma Shiatsu Therapeut bij Shu Ha Ri
diploma Yoga Docent bij stichting Raja Yoga ’t Gooi

2012
10 daags seminar Inner Alchemy van Master Wang Liping in Jinhua, China

2011
10 daags seminar Inner Alchemy van Master Wang Liping in China
7 daags seminar Inner Alchemy van Qin Ling Ratingen, Duitsland
10 daags seminar Inner Alchemy van Master Wang Liping in Zweden

2010
7 daags seminar Inner Alchemy van Qin Ling Ratingen Duitsland 2010-heden: opleiding Shiatsu therapeut Instituut voor Shiatsu Therapie Shu Ha Ri
2010-heden: Raja Yoga docenten opleiding bij Stichting Raja Yoga ’t Gooi

2009
Instructors certificaat Tao Yin sept. 2009
2009-2010: Raja Yoga basiscursus bij Stichting Raja Yoga ’t Gooi
2009-2010: opleiding Shiatsu masseur bij Instituut voor Shiatsu Massage Therapie ShuHaRi (diploma sept 2010)

2005-2009
Tao Yin en Qi gong lessen van sifu H. Eleonora en A. Pieplenbosch in de Liu He Men school te Amsterdam.

2004
Associate Instructor certificaat augustus 2004

2003-2009
10 intensieve week seminars Xing Shen Zhuang van prof. Wang Tin Jun, 8 in Amsterdam, 2 in Zweden

1994-2007
Healing Tao lessen van diverse leraren, met name van Annette Derksen, Reinoud Eleveld, Ka Wah Choy, Mantak Chia, Inge Maassen.